RSS

Bancak-Dhoyok

AsmarabangunBancakDoyok-01

Bancak : Dhoyok, Dhoyok! Njanur gunung, kadingaren  anggonmu sowan teka rada kawanen.
Dhoyok : Hem, Kyai! Jenang sela, wader kalen sesondheran. Apuranta, yen wonten lepat kawula.
Bancak : Iya, Dhoyok, bada-bada wis benere padha apura-ingapura.
Dhoyok : Hem! Hulun caos atur, kyai.
Bancak : Arep kotibakake gendhing Montro, Dhoyok?
Dhoyok : Hem, ora. Menyan seta, setane argula sasra.   Ketiwasan, wartane kurang prayoga, Kyai.
Bancak : Elho! Babal bunder manglung kali. Ana kabar apa, Dhoyok? Apa omahe anakmu kebanjiran?
Dhoyok : Ora, Kyai.
Bancak : Keplindhes sepur?
Dhoyol : Ora, Kyai.
Bancak : Dom jala, Mbok coba, kandhakna sing terang!
Dhoyok : Hem! Aku mentas dadi anake wong akeh akeh, Kyai.
Bancak : O, genahe kowe kuwi mentas rabi maneh, Dhoyok?
Dhoyok : Ora, kyai. Bremara wismeng bantala, kyai. Dak  matur, nanging kelor wana, Aja Eru (serik atine), Kyai.
Bancak : Ora, Dhoyok.
Dhoyok : Hem, Kyai! Mau esuk kesuwen olehku ongkang-ongkang, pacitane jadah-jenang.
Bancak : Ongkang-ongkang kathik nganggo pacitan barang.
Dhoyok : Sing ongkang-ongkang lambeku, Kyai.
Bancak : O, wedangan, Dhoyok.
Dhoyok : Iya, Kyai.
Bancak : Mina galak neng samodra. Bacutna Dhoyok, kandhamu!
Dhoyok : Iya, Kyai. Sarehne wis awan, dhuwet alit rerentengan. Sowanku mlayu-mlayu, Kyai. Tujune ana becak.
Bancak : E, kowe duwe samben, Dhoyok?
Dhoyok : Ora, Kyai. Aku ora mbecak. Nunggang becak, Kyai.
Bancak : Wah! Saiba anggonmu ngedhangkrang. Teruse kepriye, Dhoyok?
Dhoyok : Ya kuwi, Kyai! Bareng tekan ngarep pasar, becake rangkulan karo kancane. Pring dhempet, tanpa kandha-kandha, aku diutahake: glogok.
Bancak : O, memelas! Kowe tiba, Dhoyok?
Dhoyok : Hem, Kyai! Aku meh nyungkemi Ibu Pretiwi. Wong sapirang-pirang, petis manis, ngucap bebarengan: “Anakku, ngger!”
(Padmosoekotjo, 1988 : 23 – 24)

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

Ron Katiyuping Angin

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: