RSS

Bancak-Dhoyok

AsmarabangunBancakDoyok-01

Bancak : Dhoyok, Dhoyok! Njanur gunung, kadingaren  anggonmu sowan teka rada kawanen.
Dhoyok : Hem, Kyai! Jenang sela, wader kalen sesondheran. Apuranta, yen wonten lepat kawula.
Bancak : Iya, Dhoyok, bada-bada wis benere padha apura-ingapura.
Dhoyok : Hem! Hulun caos atur, kyai.
Bancak : Arep kotibakake gendhing Montro, Dhoyok?
Dhoyok : Hem, ora. Menyan seta, setane argula sasra.   Ketiwasan, wartane kurang prayoga, Kyai.
Bancak : Elho! Babal bunder manglung kali. Ana kabar apa, Dhoyok? Apa omahe anakmu kebanjiran?
Dhoyok : Ora, Kyai.
Bancak : Keplindhes sepur?
Dhoyol : Ora, Kyai.
Bancak : Dom jala, Mbok coba, kandhakna sing terang!
Dhoyok : Hem! Aku mentas dadi anake wong akeh akeh, Kyai.
Bancak : O, genahe kowe kuwi mentas rabi maneh, Dhoyok?
Dhoyok : Ora, kyai. Bremara wismeng bantala, kyai. Dak  matur, nanging kelor wana, Aja Eru (serik atine), Kyai.
Bancak : Ora, Dhoyok.
Dhoyok : Hem, Kyai! Mau esuk kesuwen olehku ongkang-ongkang, pacitane jadah-jenang.
Bancak : Ongkang-ongkang kathik nganggo pacitan barang.
Dhoyok : Sing ongkang-ongkang lambeku, Kyai.
Bancak : O, wedangan, Dhoyok.
Dhoyok : Iya, Kyai.
Bancak : Mina galak neng samodra. Bacutna Dhoyok, kandhamu!
Dhoyok : Iya, Kyai. Sarehne wis awan, dhuwet alit rerentengan. Sowanku mlayu-mlayu, Kyai. Tujune ana becak.
Bancak : E, kowe duwe samben, Dhoyok?
Dhoyok : Ora, Kyai. Aku ora mbecak. Nunggang becak, Kyai.
Bancak : Wah! Saiba anggonmu ngedhangkrang. Teruse kepriye, Dhoyok?
Dhoyok : Ya kuwi, Kyai! Bareng tekan ngarep pasar, becake rangkulan karo kancane. Pring dhempet, tanpa kandha-kandha, aku diutahake: glogok.
Bancak : O, memelas! Kowe tiba, Dhoyok?
Dhoyok : Hem, Kyai! Aku meh nyungkemi Ibu Pretiwi. Wong sapirang-pirang, petis manis, ngucap bebarengan: “Anakku, ngger!”
(Padmosoekotjo, 1988 : 23 – 24)

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: