RSS

Pangkur Rerepen

 

1. Jirak pindha munggwing wana, (woh kesambi)
sayèng kaga we rêkta kang muroni, (kala, anggur)
nyênyambi kalane nganggur,
wastra tumrap mastaka, (iket)
pangikête wangsalan kang sêkar pangkur,
baon sabin ing nawala, (karya)
kinarya langên pribadi .

2. Senthe lit sasanèng arga, (kajar)
lênging roga mina kinarya dhêsthi,(tlanjer), (iwak dhuyung)
nglêlêjar lajêring wuyung,
sikatan bang ngrêmbaka, (kembang soka)
pinisuka kasukan saananipun,
wimbaning kang côndra wela, (wulan purnama)
mrih purna pranawèng kapti.

3. Sarkara drawa linama, (kilang)
gêlang sweda kramane marah siwi, (ali-ali) (mulang)
ilang laliyèng wulangun,
mundhu lit dhaonira, (wit/woh claket)
lumêkêting kayuwananirèng kayun,
parab madyaning Pandhawa , (Arjuna)
sarjua arjaning dhiri.

4. Singgang gung kang piniara, (winih)
mardi siswa kêkawinirèng èstri, (mulang) (wadu)
winèh winulangkên wadu,
pêputhut mong Pêrgiwa, (Cantrik Janaloka)
kang sumewa pasewakaning kalangun,
pangrantamirèng pradôngga, (sendhon)
sêsêndhonan gênti-gênti.

5. Wicara tanpa karana, (ngayawara)
bêbasane janma nunggal sapanti, (dunung)
ngayawara tanpa dunung,
sampang panggilap wrêksa, (prenis)
pêprênesan linaras rêsmining kayun ,
narmada lit ngalang marga, (kali)
tan liya amung ngrêrêpi.

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: