RSS

Gurit Tani

Nandur Pari Jero
Dening : Dr. Sudi Yatmono

Nandur pari jero
Gemi satiti ngati-ati mring wiji
Sabar tlaten makarya olah kisma
Wani rekasa
Jaman ganti tumimbal jaman
Mangkono uga tradisi tumekaning teknologi
(teknologi kuwi rak ya sambungane tradhisi)
Mung bae beda-beda sing ngarani

Nandur pari jero
Katrajang ama kaprusa bancana donya
Apadene kang pusa
Durung pinaringan begja
Nanging tetep andhap asor ngagungake panarima
Jer iku nugraha samantara
Kang ngrengga rekadayaning manungsa

Bebarengan karo rajakaya nanggapi karsaning Kang Kuwasa
Bojo anak putu kulawarga sumilir ing pikirane
Nganti ora nggape awake dhewe

Sabuk galeng dhuwur galeng ngisor galeng
Kaya ora ana kang kapeleng
Kajaba kalumrahane bebrayane

Nandur pari jero
Kang diangen-angen mung udan
Jebul udane salah mangsa
Wolak-waliking labuh rendheng ndharendheng
Mareng ketiga dawa
Wis manekawarna budidaya
Arep apa
Nglunjak ora nyandhak mumbul ora jujul ngaya
Malah tuna

Nandur pari jero
Kang diangen-angen mung udan
Jebul udane salah mangsa
Bisane mung tetep setya ngenam pangarep-arep ngrajut
Katresnan nggeleng kapitayan
(Djaka Lodang . No. 44, 31 Maret 2007)

 

PAMAN TANI

Dening : Rahajeng Fitria Wahyuni Putri
Jroning era pembangunan iki
Labuh labetmu tanpa pepindhan
Tumrap bangsa miwah negari
Ing babagan budidaya pangan

Udan panas tanpa kokgagas
Kebo sapi tansah ngrewangi
Jroning makarya ngolah sawah
Kanggo nyengkuyung program pamerintah

Nggaru lan ngluku ing saben wayah
Tanpa metung wegah lan sayah
Kang kokpikir mung asiling pari
Nalika panen wus winanci
Paman tani lan bibi tani
Patuladhanmu nyata pinuji
Jroning sengkut gumregut makarti
Kanggo karaharjaning sesame

Ing dhadhanu patut dak renggani
Saka guru pembangunan sejati
(Djaka Lodang  No. 11, 14 Agustus 2010)

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: