RSS

Gurit Gegayuhan

Kalender
Dening : Dorothe Rosa Herliany

Salembar maneh kalender daksuwek
Taun-taun mrucut saka gegeman
Wis sagunung dhuwure kertas-kertas cathetan
(jangkah mlengkung lan jangkah jejeg)
Salembar maneh rontok godhong yuswa

Salembar maneh ilang dina tanpa rencana
(Mekarsari No. 19, 5 Juli 1989)

 

REMBULAN MOBLONG
Dening : Sdwijosusastro

Nalika rembulan moblong ucul saka gendhonganing jagad
Ayo, gegancangan mapag abyoring lintang mayuta
Dimen biruning langit kang bakal kagelar ing wengi iki
Bisa ginambaran pangangen-angen geganthaning uripmu

Nalika rembulan moblong mancati tataraning langit
Ayo, gegancangan mapag tumuruning tetes atising embun wengi
Dimen gegambaran geganthaning uripmu
Bisa den pulas karana abanging sedya

Nalika rembulan moblong panjer tengahing wengi
Ranggehen abyoring lintang mayuta
Lan jumputana tetes atising embun wengi
Kang kekinclong ing pucuk ijoning gegodhongan
Dimen geganthaning urip kang wus kok gambari
Ing jembaring pangangen-angen
Bisa kapatri ing ati sanubari

Lan nalika rembulan moblong wus pangklong tumpak gigiring arga
Sumetana oboring laku lan cawisna tekening urip
Dimen gegambaran geganthaning urip kang wus kapatri
Bisa kababar bareng mletheking baskara esuk.
(Sleman, 08-06-1993)

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: