RSS

PARIBASAN

Paribasa, Bebasan, Saloka

  1. Paribasan (kacekak pr)

Paribasan yaiku tetembungan utawa unen-unen kang ajeg panganggone, mawa teges entar, ora ngemu surasa pepindhan. Tuladha : Ana catur mungkur, Durung pecus kaselak besus, ambidhung api rowang.

  1. Bebasan (kacekak bb)

Bebasan yaiku tetembungan utawa unen-unen kang ajeng panulise, mawa teges entar, ngemu surasa pepindhan. Kang dipindhakake kahanane utawa sesipatane wong utawa barang. Tuladha : Kerot tanpa untu, Oleh etunge luput sundukane.

  1. Saloka kacekak (sl)

Saloka yaiku tetembungan utawa unen-unenkang ajeg panulise, mawa teges entar, ngemu surasa pepindhan. Kang dipindhakake wonge. Tuladha : kebo bule mati setra, Asu belang kalung wang.

Iklan
 

Komentar ditutup.

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

Ron Katiyuping Angin

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: