RSS

PARIBASAN

Paribasa, Bebasan, Saloka

  1. Paribasan (kacekak pr)

Paribasan yaiku tetembungan utawa unen-unen kang ajeg panganggone, mawa teges entar, ora ngemu surasa pepindhan. Tuladha : Ana catur mungkur, Durung pecus kaselak besus, ambidhung api rowang.

  1. Bebasan (kacekak bb)

Bebasan yaiku tetembungan utawa unen-unen kang ajeng panulise, mawa teges entar, ngemu surasa pepindhan. Kang dipindhakake kahanane utawa sesipatane wong utawa barang. Tuladha : Kerot tanpa untu, Oleh etunge luput sundukane.

  1. Saloka kacekak (sl)

Saloka yaiku tetembungan utawa unen-unenkang ajeg panulise, mawa teges entar, ngemu surasa pepindhan. Kang dipindhakake wonge. Tuladha : kebo bule mati setra, Asu belang kalung wang.

 

Komentar ditutup.

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: