RSS

Bawa SA. Kumudasmara

II. Bawa: têmbang utawi sêkar agêng: Kumudasmara, têgêsipun têmbang: laguning têmbung, sêkar: kêmbang utawi têmbang, agêng: gêdhe, kumuda: kêmbang utawi kumadaha, asmara: sêngsêm, pikajêngipun têmbanging para gêdhe kang kumudu kasêngsêm, lampah 15 (7. 8) wangsul kaping 4 dhawah gêndhing Walagita, pelog pathêt nênêm, lampah: 12, 8. 8. guru wicalan, têgêsipun wala: pagêr, utawi lare, gita: anggit, utawi rikat, pikajêngipun bocah nganggit, utawi anggitan bocah, ing ngriku amratelagakên sêkar ingkang tumrap pasêmon tuwin kalakuanipun tiyang, uran-uranipun kados ing ngandhap punika:

3. Kumudasmara

1. Sang widayakèng praja ing Utara | gitanama sira ma- | ndana rêna sung wasita | ring pra siswa gwah laksi- | taning jana | ta ngayu tê- | kwan tang durta tinrap nèng | pralampita kêmbang kinarya upama ||

Lajêng katampèn ing gêndhing

4. Walagita

1. Kêmbang adas sêdhêp gandanira kongas | iku radèn yèn janmaa | sarana kanggo ing karya ||

2. Kêmbang nôngka liya rinujak tan ana | iku radèn yèn janmaa | ngadoni karya candhala ||

3. Kêmbang  cêngkèh gônda arum warna rèmèh | iku radèn yèn janmaa | tan nyana ngêntasi karya ||

4. Kêmbang cêrme nora tamtu kanggwèng gawe | iku radèn yèn janmaa | norambutuhakên praja ||

5. Kêmbang rawe gung sinarang panggonane | iku radèn yèn janmaa | durjana pangawak wisa ||

6. Kêmbang krandhang warna wungu wismèng jurang | iku radèn yèn janmaa | tan komram wêdi ing karya ||

7. Bang kasturi warna bagus gônda wangi | iku radèn yèn janmaa | linulutan ing sasama ||

8. Kêmbang druju darêjêg datanpa ambu | iku radèn yèn janmaa | diksura sugih durgama ||

9. Kêmbang tongkèng gônda arum nora ngèdhèng | iku radèn yèn janmaa | pasaja tur ingupaya ||

10. Kêmbang sana gônda arum wismèng wana | iku radèn yèn janmaa | miguna lumuh nèng praja ||

11. Kêmbang waru asri mêgare tan dangu | iku radèn yèn janmaa | sêsongaran datan  lana ||

12. Kêmbang lampês nora endah nanging lêmês | iku radèn yèn janmaa | namung asring pinilala ||

13. Kêmbang pulu warna bagus tanpa ambu | iku radèn yèn janmaa | kanggo nanging nora lana ||

14. Kêmbang dhuru nèng dhadhah datanpa ambu | iku radèn yèn janmaa | ngrikuhi datanpa karya ||

15. Kêmbang jêruk sumrik gandane tumanduk | iku radèn yèn janmaa | bisa wèh rênaning driya ||

16. Kêmbang nyamplung rigole asring kacêmplung | iku radèn yèn janmaa | numpal kèli uripira ||

17. Kêmbang maja gônda arum adoh praja | iku radèn yèn janmaa | tangèh lamun winicara ||

18. Kêmbang gayam tan pisan dèn ayam-ayam | iku radèn yèn janmaa | wusana kanggo ing karya ||

19. Kêmbang bayêm warna kuning sêmu ayêm | iku radèn yèn janmaa | labuh labêt saking trêsna ||

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: