RSS

Bawa SA. Kumudasmara

II. Bawa: têmbang utawi sêkar agêng: Kumudasmara, têgêsipun têmbang: laguning têmbung, sêkar: kêmbang utawi têmbang, agêng: gêdhe, kumuda: kêmbang utawi kumadaha, asmara: sêngsêm, pikajêngipun têmbanging para gêdhe kang kumudu kasêngsêm, lampah 15 (7. 8) wangsul kaping 4 dhawah gêndhing Walagita, pelog pathêt nênêm, lampah: 12, 8. 8. guru wicalan, têgêsipun wala: pagêr, utawi lare, gita: anggit, utawi rikat, pikajêngipun bocah nganggit, utawi anggitan bocah, ing ngriku amratelagakên sêkar ingkang tumrap pasêmon tuwin kalakuanipun tiyang, uran-uranipun kados ing ngandhap punika:

3. Kumudasmara

1. Sang widayakèng praja ing Utara | gitanama sira ma- | ndana rêna sung wasita | ring pra siswa gwah laksi- | taning jana | ta ngayu tê- | kwan tang durta tinrap nèng | pralampita kêmbang kinarya upama ||

Lajêng katampèn ing gêndhing

4. Walagita

1. Kêmbang adas sêdhêp gandanira kongas | iku radèn yèn janmaa | sarana kanggo ing karya ||

2. Kêmbang nôngka liya rinujak tan ana | iku radèn yèn janmaa | ngadoni karya candhala ||

3. Kêmbang  cêngkèh gônda arum warna rèmèh | iku radèn yèn janmaa | tan nyana ngêntasi karya ||

4. Kêmbang cêrme nora tamtu kanggwèng gawe | iku radèn yèn janmaa | norambutuhakên praja ||

5. Kêmbang rawe gung sinarang panggonane | iku radèn yèn janmaa | durjana pangawak wisa ||

6. Kêmbang krandhang warna wungu wismèng jurang | iku radèn yèn janmaa | tan komram wêdi ing karya ||

7. Bang kasturi warna bagus gônda wangi | iku radèn yèn janmaa | linulutan ing sasama ||

8. Kêmbang druju darêjêg datanpa ambu | iku radèn yèn janmaa | diksura sugih durgama ||

9. Kêmbang tongkèng gônda arum nora ngèdhèng | iku radèn yèn janmaa | pasaja tur ingupaya ||

10. Kêmbang sana gônda arum wismèng wana | iku radèn yèn janmaa | miguna lumuh nèng praja ||

11. Kêmbang waru asri mêgare tan dangu | iku radèn yèn janmaa | sêsongaran datan  lana ||

12. Kêmbang lampês nora endah nanging lêmês | iku radèn yèn janmaa | namung asring pinilala ||

13. Kêmbang pulu warna bagus tanpa ambu | iku radèn yèn janmaa | kanggo nanging nora lana ||

14. Kêmbang dhuru nèng dhadhah datanpa ambu | iku radèn yèn janmaa | ngrikuhi datanpa karya ||

15. Kêmbang jêruk sumrik gandane tumanduk | iku radèn yèn janmaa | bisa wèh rênaning driya ||

16. Kêmbang nyamplung rigole asring kacêmplung | iku radèn yèn janmaa | numpal kèli uripira ||

17. Kêmbang maja gônda arum adoh praja | iku radèn yèn janmaa | tangèh lamun winicara ||

18. Kêmbang gayam tan pisan dèn ayam-ayam | iku radèn yèn janmaa | wusana kanggo ing karya ||

19. Kêmbang bayêm warna kuning sêmu ayêm | iku radèn yèn janmaa | labuh labêt saking trêsna ||

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

Ron Katiyuping Angin

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: