RSS

Bawa SA. Pamularsih

III. Bawa: têmbang utawi sêkar agêng: Pamularsih, têgêsipun: têmbang: laguning têmbung, sêkar: kêmbang utawi têmbang, agêng: gêdhe, pamular: pamothah, sih: asih. Pikajêngipun têmbanging para gêdhe kang amrih sinihan ing dasih, lampah 15. /7. 8/ wangsul kaping 4 dhawah gêndhing Rajaswala, salendro pathêt sanga: lampah 11. 7. 6. 6. guru wicalan, dene Rajaswala wau: sampun dados satêmbung: wontên sêrat Bratayuda, têgêsipun sêsindhenan, ing ngriku amratelakakên isèn-isèn tuwin wawarnèn ing dunya ingkang maedahi dhumatêng manungsa, uran-uranipun kados ing ngandhap punika:

5. Pamularsih lamp. 15 ped. 7, 8 x 2: 30 x 2: 60

1. Nihan siswa umatur marang risang | mahayogi sang wipra | kadiparan karsaning Hyang Utipati ||

2. Yogya saliring warna kang gumêlar | anèng bumi mugi ulun têdahna | tandya sang wiku anjarwi ||

Lajêng katampèn ing gêndhing

6. Rajaswala

1. Surya côndra daru kartika samya | amadhangi jagad traya | wimbuh wèh martana | sakèhing dumadi ||

2. Mega kuwung teja wangkawa samya | angrênggani ngantariksa | mawèh sukèng driya | sakèhing dumadi ||

3. Brama tirta myang bayu bajra samya | angobahkên sabuwana | bisa wèhmartana | bisa gawe curna ||

4. Tasik arga myang wana-wasa môngka | sasananing buron samya | dadya upajiwa | sakèhing dumadi ||

Iklan
 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

Ron Katiyuping Angin

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: