RSS

Bawa SA. Pamularsih

III. Bawa: têmbang utawi sêkar agêng: Pamularsih, têgêsipun: têmbang: laguning têmbung, sêkar: kêmbang utawi têmbang, agêng: gêdhe, pamular: pamothah, sih: asih. Pikajêngipun têmbanging para gêdhe kang amrih sinihan ing dasih, lampah 15. /7. 8/ wangsul kaping 4 dhawah gêndhing Rajaswala, salendro pathêt sanga: lampah 11. 7. 6. 6. guru wicalan, dene Rajaswala wau: sampun dados satêmbung: wontên sêrat Bratayuda, têgêsipun sêsindhenan, ing ngriku amratelakakên isèn-isèn tuwin wawarnèn ing dunya ingkang maedahi dhumatêng manungsa, uran-uranipun kados ing ngandhap punika:

5. Pamularsih lamp. 15 ped. 7, 8 x 2: 30 x 2: 60

1. Nihan siswa umatur marang risang | mahayogi sang wipra | kadiparan karsaning Hyang Utipati ||

2. Yogya saliring warna kang gumêlar | anèng bumi mugi ulun têdahna | tandya sang wiku anjarwi ||

Lajêng katampèn ing gêndhing

6. Rajaswala

1. Surya côndra daru kartika samya | amadhangi jagad traya | wimbuh wèh martana | sakèhing dumadi ||

2. Mega kuwung teja wangkawa samya | angrênggani ngantariksa | mawèh sukèng driya | sakèhing dumadi ||

3. Brama tirta myang bayu bajra samya | angobahkên sabuwana | bisa wèhmartana | bisa gawe curna ||

4. Tasik arga myang wana-wasa môngka | sasananing buron samya | dadya upajiwa | sakèhing dumadi ||

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: