RSS

Durma

Durma (Serat Menak)

1. Jaka Betal Jemur alon saurira,

    matura mring Sang Aji,

    nuwun duka ingwang,

    nora bisa lumampah,

    pangalasan wangsul aglis,

    prapteng byantara, nata matur wotsari.

2. Lamun Betal Jemur mopo tan lumampah,

   datan saged lumaris,

   Nata angandika,

   kuda ngong kambilana,

   gawenen mapag tumuli,

   wus kinambilan, pangalasan anuli.

3. Wangsul sarwi ambekta kuda daleman,

    wus prapteng nggone nuli,

    caraka wacana,

    payo kulup mijila,

    Betal Jemur tanya aris,

    lah iku apa kang sira bekta sami.

4. Pangalasan anauri iki kuda,

    titihane sang Aji,

    pinapagen sira,

    payo age nitiha,

    Betal Jemur anauri,

    ingong tan arsa  sato arane iki.

5. Ingsun iki manungsa yekti tan arsa,

    anunggang sato dening,

    sun iki manungsa,

    yekti padha manungsa,

    yen kadereng Sribupati,

    apari paksa, nimbali awak mami.

6. Papatihe iku kinendalenana,

   kang aran Aklas Wajir,

   dipun kambilana,

   ambenen cara kuda,

   gawanen mring ngarsa mami,

   iya ngong seba yen nunggang gigir patih.

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: