RSS

Balada Dewi Windradi

LELAKONE DEWI WINDRADI
Dening :Sumaryono

Ngger Guwarsa putraku
Ibu sumadya nampa sabdane ramamu
Aja mbok gawe sungkawa atimu
Nanging uga waspadakna samubarang kang semu

Ngger Guwarsi putraku
Mangertiya sejatine laku
Ibu ora bakal dadi tugu
Yenta dudu saka pakartiku

Nanging putraku
Ibumu manungsa satuhu
Duwe pepinginannuruti hardaning kalbu
Kang tininggal ramamu
Tan eling butuhing wanita

Ngger putriku Anjani
Wus pinesthi dalane
Sira kang bakal miyak waddiningtresna Bathara Surya
Cupu Manik Asthagina iki pinangka tandha mata
Nanging uga dadi sumbering memala

Ngger putraku kabeh
Ramamu Resi Gotamawus paring supata
Kuwatna lakumu, resikana atimu
Merga lairmu saka reretu tumindak saru
Ingapuranen luputku
Ibu narima dadi watu bisu
Kang tan bisa maelu ngluwarke putraku kabeh
Saka pepalang kang bakal koksandhang
Lurunen tapak-tapaking karma
Nganti tekaning satriyatama
Wohing tapabrata

Ibu pamit ngger,….
Kanggo saterusing wektu
Ngrantu jagad uwal king talining dewa
(Djaka Lodang No.41, 13Maret 2010)

 

Endi Dununge
Dening : Senggana

 
Sun iki turune Sang Gotama
nedya nggoleki jimat sejati
cupu manik asthagina

Sun tlasak sakubenging wana
sun kebur Tlaga Madirda
sun silemi dhasaring pratala

Megeng napas njejak siti bantala
del mumbul ing jumantara
tumekeng mega lapis sapta

Sun sawang keblat papat
kidul wetan lor lan kulon
nanging tan ana katon

Nuli ambles ing dhasar bumi
nedya takon mring Ibu Pertiwi
endi dununge jimat sejati
tan kasil kapeksa bali

Ana tembung tanpa sabda
ana swara tanpa rupa
yen cupu manik Asthagina
manggon aneng telenging nala

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: