RSS

Hartati

NGURI-URI TEMBANG JAWA REREPENE WONG BIYEN
PETHIKAN MANCA WARNA
Sekar Dhandhanggula
Dening : S. Warsito

1. Bantal panjang yen dalu tan guling,
Padhang bulan kekadhar neng latar,
Thenguk-thenguk lingguh dhewe,
Angin ngidit sumiyut,
Saya kekes rasaning ati,
Rumongsa yen wong lola,
Tanpa bapa biyung,
Yen rina karanta-ranta,
Lamun dalu kelingan ra duwe dhuwit,
Sapa kang melasana.

2. Kuning-kuning adhine sing kuning,
Kuningira gawe lara branta,
Wong kuning luwes dhong-dhinge,
Katon nglela wong ayu,
Yen sarean katon nglamlami,
Ing dhuwur manuk garudha,
Abang netranipun,
Ja nucuk ing mripatira,
Anucuka bebaya beka wong kuning,
Kareben tutug nendra.

3. Kuning-kuning kuninge mathing-thing,
Astanira nggandhewa pinenthang,
Midhangira andhetheng,
Thi-athi pating clakenthung,
Katon wela,wela tur cetha,
Ing dhuwuring bathuk,
Ngagema kebayak pethak,
Acundhuka warnane sekar melathi,
Ngemba putri Wiratha.

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
forumwayang

Ngrembug Wayang

andhalang

꧎ꦺꦃꦻꦁꦕꦄꦶꦼꦄꦆꦶꦍꦸꦊꦞꦶꦼꦀꦼꦓꦶꦁꦿ꧋

indonesiawayang.com

Media Berbagi Para Pecinta Wayang

Maskur's Blog

Menyusuri Jalan Rusak

rykiriko

This WordPress.com site is the bee's knees

SUJARNO DWIJO SUSASTRO

Sinau Basa Jawa Klungsu-Klungsu Yen Udhu

Seputarafitta's Blog

Just another WordPress.com weblog

%d blogger menyukai ini: